Zomervakantie

In verband met de zomervakantie is de praktijk gesloten van 22 juli t/m 4 augustus. 
Op dinsdag 6 augustus is de praktijk weer geopend.

Chinese kruiden

Al duizenden jaren helpt de traditionele Chinese geneeskunde mensen hun gezondheid te verbeteren en hun immuunsysteem te versterken.

Kruidengeneeskunde richt zich op het bevorderen van harmonie in het lichaam met behulp van meer dan 5000 Chinese kruiden en minerale stoffen. Door de juiste combinatie in verschillende formuleringen kunnen specifieke problemen effectief aangepakt worden.

Chinese kruiden

Chinese kruiden zijn individuele kruiden die synergetisch samenwerken om bepaalde doelen te bereiken. Ze zijn vergelijkbaar met farmaceutica in die zin dat ze medicijnen zijn, maar het lichaam verwerkt ze op dezelfde manier als dat het voedsel verwerkt wordt. Ze blijven hooguit drie tot vier uur in het lichaam aanwezig, dus ze vereisen een langer durende kuur. Formules worden op maat gemaakt voor de persoon, afhankelijk van wat er met hem of haar aan de hand is.

Chinese kruiden - thee

Kruiden uit China

De meeste Chinese kruiden worden in China geteeld, gekweekt en verwerkt. Ze worden door de Europese unie gecontroleerd op zuiverheid en getest op gifstoffen en zware metalen. Sommige kruiden worden hier gekweekt maar de meeste Chinese kruiden van medische kwaliteit moeten op specifieke plaatsen in China worden geteeld, vanwege landbouwkundige behoeften zoals bodem en klimaat. Er zijn eigenschappen in de grond en de manier waarop ze in China worden geteeld die ze tot een geneeskrachtig kruid maken. Er zijn veel dingen die we hier niet kunnen kweken vanwege ons klimaat.

Let op!

Ga niet op Amazon of ergens op internet zelf chinese kruiden kopen. Het kopen van ongekeurde kruiden is gevaarlijk als je niet weet waar het vandaan komt, of het is doorgelicht en gescreend op giftigheid.

Chinese kruiden die niet geschikt is voor wat er met u aan de hand is kunnen de klachten verergeren. Het is belangrijk om niet zelf te experimenteren.

Als u overweegt traditionele Chinese geneeskunde te proberen, neemt u dan contact met ons op. Wij zijn gekwalificeerd om de voor- en nadelen van de therapie af te wegen en te bespreken of deze geschikt is voor u. Overigens krijgt u bij een behandeling bij Acupuntuur Liu, wanneer relevant, altijd een advies over het gebruik van Chinese kruiden.

© 1981 - 2024 Acupunctuur LIU | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring
Zhong - KAB