Zomervakantie

In verband met de zomervakantie is de praktijk gesloten van 22 juli t/m 4 augustus. 
Op dinsdag 6 augustus is de praktijk weer geopend.

Een acupunctuurbehandeling

Een consult begint, net zoals bij de huisarts, met het stellen van de diagnose; dit gebeurt alleen niet door het stellen van vragen, maar door het voelen van de pols door mevrouw Zhengwen (Wendy) Liu. Vaak wordt ook naar de tong en de ogen gekeken. Meestal is deze voldoende om een behandeling te kunnen starten. Let op: een Chinese diagnose is anders dan een 'westerse' diagnose!

Een Chinese diagnose gaat uit van het lichamelijke evenwicht (yin en yang) en verstoringen hiervan. Aan de hand van de bevindingen bij de lichamelijke observatie stelt mevrouw Zhengwen (Wendy) Liu vast waar de Qi-stroom verkeerd loopt of geblokkeerd is en zodoende de klachten veroorzaakt. Afhankelijk daarvan wordt de behandeling gestart.

Na het stellen van de diagnose wordt men verzocht plaats te nemen in de behandelruimte. Er wordt meteen gestart met de behandeling. Wij raden mensen aan voldoende te eten voordat men onder behandeling gaat. Elke volgende keer dat u de praktijk bezoekt, wordt gekeken of de behandeling effect heeft op het lichamelijke evenwicht.

Het idee met naalden behandeld te worden, boezemt sommige mensen angst in. Er wordt inderdaad een prik gevoeld, maar omdat de naald dunner is dan een injectienaald, is de pijn ook minder. Per lichaamsdeel verschilt dit natuurlijk. Mocht u een grote angst voor naalden hebben, dan wordt u op een onderzoekstafel behandeld, zodat u niet flauw kunt vallen. Het prikken gebeurt met hele dunne en buigzame roestvrij stalen steriele wegwerpnaalden. Nadat de naald is gezet zult u eventjes een tinteling voelen, het 'Qi' gevoel. Dit gevoel ontstaat wanneer de energie in de meridiaan gemanipuleerd (versterkt of verzwakt) wordt. Afhankelijk van de klacht moeten de naalden er langer of korter in blijven zitten (10 minuten tot een uur) en worden de naalden wel of niet elektrisch gestimuleerd. Bij ooracupunctuur kan gebruik gemaakt worden van 'verblijfsnaaldjes' die tot een week kunnen blijven zitten.

© 1981 - 2024 Acupunctuur LIU | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring
Zhong - KAB