Zomervakantie

In verband met de zomervakantie is de praktijk gesloten van 22 juli t/m 4 augustus. 
Op dinsdag 6 augustus is de praktijk weer geopend.

Filosofie achter de acupunctuur

Het Chinese begrip van hoe lichaam, geest en ziel werken, verschilt volkomen van hoe westerse artsen hier tegenaan kijken. In alle dingen op aarde is Chi (Qi) ofwel levensenergie aanwezig. Zo ook in het menselijke lichaam. Deze levensenergie stroomt door het lichaam in energiebanen: de meridianen. Er zijn twee vormen van energie: Yin en Yang.

Yin

Yin is de vrouwelijke energie, ook wel de aarde-energie, omdat deze energie in de mens van boven naar beneden stroomt, richting aarde. Yin is zacht, donker, koel en nat. Het stroomt steeds aan de binnen- en voorkant van het lichaam. Yin is de naar binnen gerichte, afkoelende energie.

Yang

Yang is de mannelijke energie. Deze energie stroomt tegengesteld aan de Yin-energie: van onderen naar boven, richting hemel. Deze energie wordt daarom ook wel de hemel-energie genoemd. Het stroomt aan de buiten- of rugkant. Yang staat voor hard, helder, heet en droog. Het is de naar buiten gerichte, expansieve en verhittende energievorm.

YinYang

Yin en yang behoren in een dynamisch evenwicht te zijn; al stromend passen ze zich aan aan alles wat er met ons en om ons heen gebeurt. Wanneer dit evenwicht verloren gaat, ontstaan er ziekte en klachten. Ziekte is dus een gevolg van een verstoring van het evenwicht. Het doel van therapie is om het verloren gegane evenwicht te herstellen.

© 1981 - 2024 Acupunctuur LIU | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring
Zhong - KAB