Zomervakantie

In verband met de zomervakantie is de praktijk gesloten van 22 juli t/m 4 augustus. 
Op dinsdag 6 augustus is de praktijk weer geopend.

Mevrouw Zhengwen (Wendy) Liu

Wendy Liu is letterlijk opgegroeid met de traditionele Chinese geneeskunde die haar vader als eerste acupuncturist in Nederland praktiseerde in Arnhem. Opgegroeid met de warme geur van moxa, Chinese kruiden en chrysanten thee, zet ze de traditie van haar familie enthousiast voort.

Zelf is ze opgeleid aan “Zhejiang College of traditional Chinese medicine” in Huang Zhou China, en naast acupunctuur heeft ze zich sindsdien gespecialiseerd in diverse disciplines van de Chinese geneeskunde waaronder Chinese kruiden- en voedingsleer.

Wendy
Naast de ondersteuning van traditionele acupunctuur en Chinese kruiden zijn gezonde voeding en een evenwichtige levensstijl van groot belang in het herstel van de vele patiënten die Wendy Liu elke week behandelt.

Ze behandelt al bijna 30 jaar een groot scala aan aandoeningen en heeft zich in de jaren gespecialiseerd in huidaandoeningen, migraine en hoofdpijnklachten, menstruatieklachten, neurologische en onbegrepen pijnklachten.

Elk jaar volgt ze ook nog de verplichte nascholing van de beroepsvereniging Zhong en is ze altijd op zoek naar nieuwe inzichten en behandelmethoden uit China, om haar patiënten zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Geschiedenis praktijk Liu

1970

Traditionele Chinese Geneeskunde

Dhr. Wan Li Liu is in juli 1970 afgestudeerd in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Hierna werkte hij gedurende enkele jaren als arts in een staatsziekenhuis in Wencheng (China). Hier ontmoette hij zijn vrouw die in hetzelfde ziekenhuis werkzaam was als traditioneel arts. Mevrouw Xiao Hua Liu is een afstammelinge van de familie Zhao, die hun eigen traditionele leer hebben ontwikkeld.

1970

1981

Eerste praktijk in Arnhem

Na de Chinese culturele revolutie (1970-1975) bracht dhr. Wan Li Liu de geneeswijze die hij van zijn voorouders had geleerd, naar Nederland. In 1981 vestigde hij zijn eerste praktijk in de Bakkerstraat in Arnhem. Hiermee was hij de eerste traditioneel Chinese dokter in Arnhem. De eerste bezoekers bestonden toentertijd alleen uit Chinese en Indonesische patiënten, maar snel genoeg breidde de patiëntenkring zich uit en kwamen er ook Nederlandse patiënten.

1982

Verhuizing van Bakkerstraat naar Eusebiusbuitensingel en Zijpendaalseweg

Vanwege het grote succes verhuisde dhr. Wan Li Liu in 1982 zijn praktijk van de Bakkerstraat naar de Eusebiusbuitensingel en een jaar later (1983) naar de Zijpendaalseweg. In ditzelfde jaar kwamen zijn vrouw en kinderen naar Nederland om hem te steunen en helpen in zijn praktijk.

1982

1983 - 2006

Wendy Liu

Tussen 1983 en 2006 werken dhr. Wan Li Liu en zijn vrouw samen in de praktijk. Begin jaren negentig kwam hun oudste dochter Wendy Liu hen hierbij helpen, nadat zij in China de opleiding tot acupuncturiste had afgerond.

2019 - heden

Wendy Liu zet praktijk voort

In 2019 verhuist de praktijk naar Velp waar bereikbaarheid en uitbreiding goed mogelijk is.

2019 - heden

© 1981 - 2024 Acupunctuur LIU | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring
Zhong - KAB